Juteltiin tuossa yhtenä päivänä serkun kanssa ihmisistä. Tultiin siihen tulokseen, että se on sellainen yhden asian puolesta fanaattisesti meuhkaaminen käy hermoille. Tämällä hetkellä on kaksi aihetta, joista ei jaksaisi kuunnella enää yhtään meuhkaamista:

- Eläinsuojelu/eläimet yleensä

-Karppaminen

 

Karppaaminen on kirosana. Tiettyyn pisteeseen asti kyllä jaksaa kuunnella toisten kokemuksia, mutta todellakin vain tiettyyn rajaan. Se jatkuva hehkutus kuinka karppaaminen tekee elämästä noin 150% parempaa, tekee ihosta, kynsistä, hiuksista, ihmissuhteista ja autonrenkaiden kestävyydestä parempaa tulee jo niin korvista. En halua kuulla yhtään kappiruokaohjetta enkä yhtään vouhkaamista, kuinka hiilarit tulee ja tappaa. Jos joku haluaa karpata, niin siitä vain. Minä en.

 

Ja ne eläin-ihmiset... Voi jee. Yleensä pienten lasten äitejä syyllistetään siitä, kun ne eivät osaa muusta puhua, kuin niistä lapsista. Joo no tähän syyllistyn kyllä itsekkin. Kun elämä pyörii pääasiassa kotona, niin ei siihen elämään kuulu paljonkaan muuta. Mutta silti väitän, että eläinvouhkaajat ovat vielä paljon pahempia!

Nämäkin vielä kahteen kategoriaan. Eläinharrastajat ja eläinsuojelijat.  Eläinharrastajia nyt vielä johonkin pisteeseen asti jaksaa. Mutta siinä vaiheessa kun 80% kaikesta puheesta koskee jotain elukkaa, alkaa itsellä loppua kärsivällisyys. Tai kun eläimiin käytetään enemmän aikaa kun ihmisiin. No omassa tuttavapiirissä ei näitä eläinharrastaja-vouhkaajia kamalasti ole. Mutta sitten ne eläinsuojelijat. Niiltä ei pääse pakoon missään!

Niin kauan kun lapsiin kohdistuvasista seksuaalirikoksista tuomiot on tätä luokkaa, ei vois vähempää kiinnostaa mikään eläinsuojelu.

Facebookin tämä tietty mediahuomiota saanut eläinsuojeluryhmä on esimerkki vouhkaamisesta miltä ei tunnu pääsevän pakoon missään. Kävin ryhmään tutustumassa ja sieltä pisti silmiin juttu Mikael Jugnerista. Siis tämä kuinka siellä nyt vouhkattiin, kuinka Jungneria ei saa äänestää, koska tätä ei eläinsuojelu kiinnosta. Juuri tämä on se mitä minkään asian vouhkaajat eivät tunnu ymmärtävän. Kaikkia ihmisiä ei ihan oikeasti kiinnosta ihan kaikissa tilanteissa keskustella siitä juuri tämän vouhkaajan mielestä maailman ainoasta tärkeästä asiasta! Jos minulle tultaisiin samalla tavalla jossain kesken oman illanviettoni vouhkaamaan jostain asiasta olisi varmaan omakin vastaukseni "Evvk, alatko painua". Silloinkin vaikka asia sinänsä olisikin tärkeä tai kiinnostava. Tilannetajua ja kohtuutta peliin, niin ärsyttää huomattavasti vähemmän.