Yllättäen on tässä viimeaikoina ollut ajatukset aika raskaus-painotteisia.

On kuitenkin olemassa muutama asia, joita odottaja joutuu kuunnella niin, että hermo menee. Eli jos välität odottavan lähimmäisesi mielenterveydestä vältä näitä.

 

1. "Sulla on kyllä aika iso maha. Ootko ihan varma, että siellä on vain yks?". Tätä olen kuullut molemmissa raskauksissa. Tämä nyt vielä menee pari ekaa kertaa, mutta jossain vaiheessa alkaa kiristää. Etenkin kun tämä keskustelu melkein aina jatkuu niin, että kerron kuinka ultrassa on erittäin huolellisesti syynätty, että on vain yksi. Suvussa on sen verran paljon kaksosia, että tämä vauvojen lukumäärä katotaan hyvin tarkkaan.

2. Edellinen keskustelu jatkuu sitten myös joskus sitten niin, että "on varmaan aika iso vauva, kun maha on noin iso". Joo no aika iso se maha oli viimeksikin ja tuo meidän esikoinenhan oli niinkin hurjan iso kuin 3380g :D

3. On niitä, jotka tykkäävät olla raskaana. Niitä joiden kroppa on ihan kuin tehty sitä varten. Ja sitten on meitä toisia. Tämä raskaus on ollut hieman tuskaa milloin mistäkin syystä ja kovasti jo odotan sitä, että tämä loppuu. Jossain vaiheessa oli jo sellainen olo, että vielä yksikin "nauti nyt raskaudesta vielä kun voit"-kommentti olis saanu tekemään jotain epätoivosta. Kaverille sanoinkin, että voisin käydä mukiloimassa jonkun tuollaisen kommentin laukojan siihen kuntoon, että yhtään askelta ei voi ottaa ilman, että sattuu ja kysyä sitten, että kuinka nautittava olotila on.

4. Kun laskettu aika lähestyy jossain vaiheessa kyllästyy niihin "ai sä oot vielä yhtenä kappaleena"-kommentteihin. Samoin kun sadatta kertaa kysytään, että "joko?". Ilmotan kyllä sitten.

5. Kun olo alkaa loppumetreillä olla hyyyyvin tuskainen ja ei jaksaisi enää odottaa maailman typerin kommentti on "no ei oo vielä yksikään sisälle jäänyt!". Arrghh!!!!

 

Piti kirjotella vielä muutamia juttuja, mutta palailen niihin taas myöhemmin .