Jos nyt ehtis pikkasen enemmän kirjottamaan... Joonasta tuli tänään täysin peräänkatsottava, kun se oppi avaamaan ulko-oven täällä!

 

Luen kyllä kaikki kommentit, mutta sitten unohtuu aina vastata niissä olleisiin kysymyksiin. Outin kysymyksiin siitä Juuson leikkaushaavasta vähän jotain vastausta. Se on kuitenkin aikalailla koko rintalastan mittanen ja vaikuttaa sitten siihen, että nostaminen ei onnistu ihan normaalisti. Tai siis Juusoa ei varmaan ikinä saa nostaa kainaloiden alta, vaan selän alta vaakatasossa tasaisesti. Nyt syliin nostaminen tapahtuu siten, että Juuso on periaatteessa löysässä kapalossa peiton sisässä. Sillä tavalla saadaan tulemaan kaikki letkut ja piuhat helpoiten mukana ja niin, ettei se sit myöskään huido niitä kauheasti irti. Ja muutenkin pikkumies tykkää siitä paketissaolemisesta. Siinä on varmaan turvallista :)

Niin se CPAP tosiaan on se nasaaliylipainehärpätin. Ilman sitä ei vielä pärjää, eli ei niin hyvin jaksa vielä hengitellä. Mutta sen verran kuitenkin, ettein hengityskonetta enää tarvitse.

Ja tosiaan ne laskimo- ja valtimokatetrit oli nyt poistettu. Nyt menee kanyylit vain päähän ja jalkaa, eli normaalit tipat on vain. Sitten menee se dreeni (en tiedä kirjotetaanko noin),eli siis se letku jolla poistetaan sitä nestettä sieltä sydämen ympäriltä. Samoin nenä-mahaletku on edelleen ja sitten tietysti ne mittarit. Eli ne kolme "lätkää" ja saturaatiomittari. Tahdistimen johdot on, mutta ne ei enää mene mihinkään. Teholla niissä oli vielä tahdistin kiinni, mutta se ei ollut päällä kun sitä ei oltu kertaakaan tarvittu :D

Antibiootit oli nyt vaihdettu vähän vähemmän ärhäkkään. Suonensisäisesti menee enää yksi sydänlääke. Muuta annetaan suoraan mahaan. Eli aika paljon on siis lääkkeitäkin saatu vähennettyä.

Seuraavat askeleet onkin sitten se dreenin poisto. Sitten siitä CPAP:ista vierottaminen.

Kun saadaan toi CPAP pois, voi ruveta pieni taas opettelemaan syömistä. Ja jossain vaiheessa tuolla osastolla pääsee myös kylpyyn :) Pääsen sitten opettelemaan kylvettämistä. Mutta no nyt mennään kuitenkin vielä päivä kerrallaan ja asken kerrallaan. Tänään otettiin tuo iso askel, että siirryttiin pois teholta.