No niin tänään on sitten ollut taas autoilupäivä. Päivähän alkoi sitten hienosti sillä, että onnistuin tukkimaan nenämahaletkun liian paksulla disperin-seoksella. Onneksi Juuso osaa syödä edes osan itse, niin ei ihan hätä iskenyt kuitenkaan.

 

Oulussa mentiin ensin sairaanhoitajan luokse. Otettiin verenpaine, saturaatiota sekä pituus ja paino. Aikalailla samoja näytti nuo mitä keskiviikkonakin.

Sitten mentiin lääkärin luokse. Tykkäsin siitä lääkäristä. Se siinä ultrasi ja kun Joona meinas hermostua se laitto televisiosta pyörimään muumeja :D

Tikkejä irroteltiin sitten myös. Se oli aika kurjaa Juuson mielestä ja se kyllä taas sitten huusi ihan tosissaan.

Kaikki oli oikein hyvin. Kuulema on toipunut just niin hyvin kun tässä sairaudessa pitää tähän mennessä ollaakkin. Nenämahaletkusta pyritään jatkossa aktiivisesti eroon (no ollaan kyllä koko ajan pyritty...) ja lääkitystä vähennettiin niin, että Furesis menee enää vain kerran päivässä. Voi olla, että se tuossa juhannuksen jälkeen lopetetaan sitten kokonaan. Maitomääriä saa lisätä sitä mukaa kun maha vetää. No oon sitäkin jo itse tehnyt. Pari kertaa oon antanut sen 80ml ja hyvin on pysynyt sisällä. Ei vaan voi kerralla tota maitomäärää nostaa, vaan pikkuhiljaa. Samoin rasvalisästä oli puhetta, että sitä olis hyvä kokeilla myös. Tälle illalle annoin sitten jo pienen pisaran verran rypsiöljyä maidon seassa ja ainakin vielä se on pysynyt sisällä, eikä oo ihan kamalasti itkettänytkään.

Lääkärikäynnin jälkeen sitten käytiin päivystyksen puolella vaihdattamassa tuo nenämahaletku. Äh. Ihan huono saatiin tilalle... Tuo on ihan liian pitkä. sitä on oikeasti varmaan puoli metriä! Se on nyt tuollasella rullalla... Ja entisen läpinäkyvän sijaan tuo on valkoinen... Eli enää ei letkusta näe, milloin sieltä on huuhdellut maidot pois. Ja muutenkin; kuinhan törkeesti tonne pitää sitä huuhteluvettä laittaa, että sen edes saa puhtaaksi? Ei tee kyllä yhtään mieli laittaa tuonne letkuun yhtään mitään... Kuulemma siinä vaiheessa kun 3/4 menee maidosta joka ruokailulla itse, saa ottaa letkun pois. Eli siihen on vielä pikkasen matkaa. Tosin nyt sitten vielä entistä aktiivisemmin koitan olla käyttämättä tota letkua kun se on niin tollanen...

Lopuksi otettiin sitten vielä verikokeita. Hurjaa miten noin pienestä kantapäästä saadaan niin paljon verta...

 

Seuraava kontrolli onkin sitten juhannuksen jälkeen. Eli ei ihan joka viikko tarvitse kuitenkaan käydä tuolla asti :)