Tänään on uutisoitu siitä, että TYKS:issä on tulipalo. Rupesin sitten miettimään jos tollanen tilanne sattuis HYKS:n lastenklinikalla. Ainakin se K4 olis kyllä melkoisen hankalasti evakuoitavissa... Tuli sitten mieleen tämä adressi:

http://www.adressit.com/suomen_huippuyksikko_lasten_sairaanhoidossa_toimii_museossa

 

Vaikka tuo onkin jossain kohti vähän ehkä kärjistettyä tekstiä, niin on siinä kyllä ihan todellisiakin pointteja. Tuolla hoidetaan kaikkein pienimmät ja sairaimmat potilaat ja ei se kyllä ole millään tavalla nykyaikaa vastaava rakennus. Ja samalla on jotenin tosi surullista, että rahaa löytyy kyllä johonkin musiikkitaloon.

 

Noi tilat kyllä menettelee tollasessa tilanteessa niinkun meillä viimeksi. Eli oltiin n. kuukausi siellä ja vauvan kanssa. Tosin kyllä siellä tuli sekin ongelma, että Joona ei voinut olla osastolla mukana, kun sille ei ollut tilaa huoneessa ja tosiaan siinä samassa huoneessa oli toinenkin potilas. Mietin vain, että mitä sitten kun Juuso menee siihen kolmanteen leikkaukseen. Ei sillä ole yhtään tilaa tuolla K4:llä tehdä juuri mitään sängyn ulkopuolella, vaikka vointi sallisi.

Ja kun tuossa on kommentoitu tuista ilmanvaihdosta, niin nyt vasta näin jälkikäteen tuli mieleen sellanen tilanne, että oli tosi lämmin päivä, mutta ulkona tuuli aika kylmästi. Juuson huoneessa oli ikkuna auki ettäilma vaihtuisi. En kyllä kotona olis laittanu alle 1kk ikästä vauvaa metrin päähän avoimesta ikkunasta saamaan vetoa... Kun tosiaan oli vielä toukokuu ja ulkoa viileä tuuli.

----

Tällä viikolla on nyt sitten tullut hoideltua erinäisiä asioita. Joonan hoitopaikassa käytiin maanantaina pyörähtämässä, että Joonan olisi sitten helpompi sinne mennä ens viikolla. Juuson lääkeasioita yritin tässä pistää kuntoon myös. Meidän "riittäisköhän noi" arvio apteekin kanssa ei ihan riittänyt ja jouduin sit käydä muutaman pussin tilaamassa lisää. Pitäis tänään hakea ne. Majotusjuttuja ollaan myös tässä katteltu. Siis hotelliin varmaan mennään kun vain kaks yötä kuitenkin ollaan Helsingissä.