Muutama asia nyt taas ihmetyttää... Tasa-arvoon ja suvaitsevaisuuteen liittyen. Nykyään tuntuu olevan kovin pinnalla sellainen ajatteli, että kaikkia pitää suvaita. Mutta tämä "kaiken suvaitseminen" on oikeastaan aika suvaitsematonta.

Pitää tykätä homoista ja maahanmuuttajista ja kaikista erilaisista.

On ollu vähän karua tajuta, että vaikka omat mielipiteet eivät ole juurikaan muuttuneet, oma luokitus on. Entinen liberaali huomaa olevansa konservatiivi. Mutta siis siitä suvaitsemisesta ja tasa-arvosta.

Muita uskontoja pitää kunnioittaa. Ok. Kyllä. Muslimi ei syö sianlihaa ja se pitää olla kaikille ok. Sen takia pitää järjestää mahdollisuus syödä jotain muuta. Katoliseen kirkkoon kuuluvat eivät salli ehkäisyä. Joo no sekin on ihan ok. Se on sitten niiden ongelma.

Tällainen logiikka tuntuu toimivan niin kauan kun ei puhuta ev.lut.-kirkosta. Kun se ei olekkaan nyt sitten sillä kannalla, että kaikkea pitää suvaita ja kaikkien pitää saada kaikkea mitä kaikki haluaa. Ei voida suvaita mitenkään sitä, että meillä on täällä kirkko joka ei suostu vihkimään homoja. No tähän asiaan otin kantaa jo joskus aikaisemmin kun mietin niitä seurakuntavaalien vaalikoneen kysymyksiä.

 

Mutta sitten toinen juttu. Kirkon yleistä kantaa vastustavat muutamat kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet. Nyt Nuotta-lehti on lanseerannut Älä alistu!-kampanjan ja yleinen mielipide tuntuu olevan, että jos sitä ei suostu tuomitsemaan täytenä hirveytenä on homofobinen ihmisroska. No suhtaudun tuohon kampanjaan kyllä itekkin hieman varauksella. Periaatteessa ihan hyvä idea tarjota nuorille myös sellainen vaihtoehto, että jos haluat pitää kiinni siitä minkä Raamatun perusteella koet oikeaksi, se on ihan ok. Et ole yksin. Ongelma on vain siinä, että se tuskin käytännön tasolla toimii.

 

Mutta sitten taas näitä siis mitä ihmettä?-juttuja. Herätysliikkeet lähtevät tekemään tuollaista kampanjaa ja mitä tekevät ihmiset. No eroavat kirkosta tietenkin! Ja se kirkon virallinen kanta oli... Maata Näkyvissä-festareiden kohdalta olisi kiva tietää monenko seurakunnan kohdalla tämä aiheuttaa päätöksen jäädä pois. Ja toisaalta muistaako sitä enää marraskuussa kukaan...

 

Vielä yksi juttu mikä tuosta suvaitsevaisuudesta on mietityttänyt. Nimittäin keskustelu musliminaisten hunnuista. Ranskahan on ne nyt ilmeisesti kieltänyt. Siis näinhän se menee. Ollaan suvaitsevaisia ja tasa-arvoisia. Ja suvaitsevaisuuta ja tasa-arvoa on se, että kaikki tekee niinkuin me. Eihän sellainen nyt hyvänen aika ole mitään tasa-arvoa, että musliminainen saisi ihan ITSE päättää, että pukeutuuko siihen huiviin vai ei...

 

Ja näin meuhkaamisesta yleensä tuli mieleen sellanen mitenkään tähän aikaisempaan liittymätön "mitä ihmettä"-juttu. Japanissa on luonnonkatastrofi jossa kuolee ties paljonko porukkaa. Ja mitä tekee ihmiset; alkaa vaahtoamaan kuinka ydinvoima on paha asia.

 

Niin kait se menee, että jos haluat olla moderni ja liberaali ja kunnon ihminen pitää kannattaa homojen avioliitto-oikeutta, vastustaa huntujen käyttöä, vastustaa ydinvoimaa ja sama mitä joku uskova tekee tai sanoo, vasta lauseeksi erota kirkosta. Myös facebookin sensuuria ja E10-bensaa pitää vastustaa. Ja etenkin ensimmäistä ei vastusteta ainakaan facebookista lähtemällä. Jos aloittais fecebookis boikotti-ryhmien boikotoimisen...