Käytiin tänään kattelemassa kelan lappuja sosiaalihoitajan kanssa. Aikamoista lappujentäyttelyä onkin sitten luvassa... Joona hermostu ihan täysin siihen aikusten typerään jauhamiseen jostain tuista ja lapuista ja korvauksista. Se siinä mm. piirsi pöytään ja tuoliin ja omaan käteensä... Sitten se hinkkas sitä keltasta alleviivaustussia myös naamaansa...

 

Heti Joona muisti, että lastenklinikka on se rakennus missä on "tuutu" (=Juuso) eli "vauva" ja siellä on myös se kahvio josta saa pillimehua "fluup" (=imuääni).

 

Juuson vointi paranee hurjasti. Heti kun mentiin huomasin kaksi juttua; CPAP oli poissa ja pojalla oli vaatteet päällä :D CPAP laitetaan vielä muutamaksi tunniksi nyt päivällä ja sitten muutamaksi tunniksi yöllä, kun siitä ei voi vierottaa kertarykäsyllä. 

Siinä kun oltiin loppui pumpusta lääke ja kun se kerran loppui, otettiin pumput irti. Eli nyt ei mene mitään lääkettä enää jatkuvasti suonensisäisesti. Antibiootti taitaa olla ainoa suonensisäinen lääke enää. Noista en nyt oo ihan satavarma... Dreeni poistetaan tänään, kun ei sieltä ole enää juuri mitään tullut.

Oli myöskin nyt jaksanut pikkumies syödä itse. Aamulla oli mennyt 30ml pullosta ja päivällä 20ml. Tällä hetkellä sää 70ml, eli mun pitää lisätä yksi pumppauskerta varmaan päivää, koska nyt Juuso syö enemmän kun mä pumppaan... Jonkun verran maitoja kyllä on tuolla varastossa maitokeittiöllä niiltä päiviltä kun Juuso ei ole maitoja saanut.

 

Juteltiin sitten myös lääkäreiden kanssa. Ja sieltä tuli sitten tosiaan niitä yllätyksiä. "Kyllä me Juuso täällä vielä viikonlopun yli pidetään. Mutta saatte ruveta jo henkisesti valmistautumaan siihen, että ensi viikolla pääsette kotiin". Ensimmäinen reaktio oli ANTEEKSI MITÄ?!?!? Se mihin mä olin henkisesti varautunut oli, että nyt ollaan pari viikkoa sydänosastolla ja sitten siirrytään Ouluun ja sieltä hyvällä tuurilla kotiin ja huonommalla Kokkolan kautta. Mutta ei kuulemma tämän Norwoodin leikkauksen jälkeen mistään lähisairaalasta kierrätetä, jos ei oo mitään ongelmia, vaan ihan suoraan kotiin. 

Eli se tuli sitten kotireissu viikonlopuksi. Pitää hakea turvakaukalo ja Juusolle vaatteita. Eihän meillä tietenkään ole mitään mukana, kun oletettiin kotiutuvamme sieltä Oulun kautta.